Тужилаштво предложило притвор за Станимировића, тврде да је пријетио Нешићу и Вулићевој

Танјуг
Тужилаштво предложило притвор за Станимировића, тврде да је пријетио Нешићу и Вулићевој

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ саопштило је да је предложило одређивање мјере притвора за осумњиченог Владимира Станимировића (38) из Добоја, држављанину БиХ и Србије, због, како се наводи, основане сумње да је починио кривично дјело угрожавање безбједности.

Станимировић, који је директор Централне хармонизацијске јединице Министарства финансија и трезора у Савјету министара, ухапшен је прије два дана због "постојања основане сумње да је починио кривично дјело угрожавање безбједности, односно пријетњи упућених министру безбједности у Савјету министара и посланику у Парламентарној скупштини БиХ (Ненаду Нешићу и Сањи Вулић)".

Министар Нешић је раније данас рекао у изјави за Срну да не вјерује да ухапшени Владмир Станимировић има било какве везе са пријетњама упућеним њему и шефу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сањи Вулић.

Нешић је додао да је Станимировића упознао преко Сање Вулић, који је њен дугогодишњи пријатељ, и да са њим никада није имао никакав сукоб, проблеме, нити заједничке послове.

"Не могу да вјерујем да он стоји иза пријетњи и шта би била сврха да он то ради, јер никада са човјеком нисам био ни у каквим односима, а поготово не у сукобу, тако да за мене звучи невјероватно да је он то радио", нагласио је Нешић.

Нешић и Вулићева су поруке пријетње добили још у јулу мјесецу.

Иначе, Нешић је рекао и да нема никаквих нових података о лицу које је пресретало колону службених возила на путу према послу у Сарајеву.

"Имамо јасне податке ко је то урадио, насртаје на колону возила, оглушавање о наредбе овлаштеног службеног лица и угрожавање безбједност штићене личности, али нових података нема", рекао је Нешић.

Тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево изјаснио се раније да возач "ренџ ровера" К.Х. (48) из Сарајева није починио кривично дјело када је на Врбања мосту пресретао возило у којем је био Нешић и возила пратње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана