Тужилаштво окончало истрагу: Девет особа оптужено за међународни шверц дроге

Невена Рељић
Тужилаштво окончало истрагу: Девет особа оптужено за међународни шверц дроге

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ окончало је истрагу у предмету „Југ“ и подигло оптужницу против девет особа због неовлаштеног промета опојним дрогама.

Оптужени су Мирза Хоџић (33), Енес Кантић (39), Рефик Хасановић (51), Мухамед Мудров (35), Ален Дугалић (32), Недим Буквић (35), Алмир Ахмић (36), Аднан Диздаревић (40) и Дино Смајловић (31).

Сви су оптужени јер су од септембра до 21. децембра прошле године, дјелујући као група за организовани криминал, куповали, продавали, преносили и превозили дрогу канабис и спид са подручја Албаније у БиХ.

Као организатори групе су означени Хоџицћ и Кантић док су остали оптужени имали одређене улоге и задатке.

- Оптужени су најчешће користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену дроге, као и мјесто и вријеме сусрета ради преузимања и исплате цијене за купљени канабис и спид - саопштило је Тужилаштво.

Претресима су пронађене и привремено одузете одређене количине дроге и новца, вага за прецизно мјерење, наводи се у оптужници Тужилаштва БиХ која је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Предложено је испитивање свједока и стручних особа као и обиман доказни материјал, међу којим и документација о привремено одузетим предметима.

Сви оптужени су ухапшени у акцији „Југ“ коју су извели припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и то након што су мјесецима продавали дрогу прикривеним истражиоцима СИПА.

Договарали су продају наркотика не сумњајући ко су им „богати“ купци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана