Тужилаштво одбило приједлог Дукића да добије двије године робије за покушај убиства новинара

Ј. С.
Тужилаштво одбило приједлог Дукића да добије двије године робије за покушај убиства новинара

БАЊАЛУКА - Окружно тужилаштво Бањалука није закључило споразум о признању кривице који им је понудио Недељко Дукић (29) из Кнежева, а који је оптужен да је 26. августа 2018. године покушао да убије новинара РТВ БН и портала "gerila.info" Владмира Ковачевића.

Дукић је, како је "Глас Српске" раније објавио, желио да призна кривицу и са Окружним тужилаштвом закључи споразум на основу којег би био осуђен на двије године затвора.

- Окружно тужилаштво Бањалука је 25. августа запримило приједлог за закључење споразума о признању кривице, а који је оптужени Дукић послао путем свог браниоца. Како предложена санкција није адекватна за кривично дјело за које се оптужени терети, Тужилаштво није закључило споразум - потврђено је "Гласу Српске" у Окружном тужилаштву.

Како је наш лист раније објавио, Дукић дуже вријеме био у бјекству прије него што се предао те је могуће да је ово један од разлога што није закључен споразум.

Боксер Марко Чолић (33) из Бањалуке и Дукићев саучесник је је за тај напад правоснажно осуђен на пет година робије.

Дукић се у петак није појавио у Окружном суду у Бањалуци на наставку суђења јер је болестан, што је потврдио посебан извјештај љекара из Казнено-поправног завода у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана