Тужилаштво Кантона Сарајево: Четири полицајца међу оптуженима за фингирања саобраћајних незгода

Н.Т.
Тужилаштво Кантона Сарајево: Четири полицајца међу оптуженима за фингирања саобраћајних незгода

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу против 21 особе, због фингирања саобраћајних незгода, а међу њима су четири полицијска службеника МУП-а КС.

Како је саопштено из Кантоналног Тужилаштва КС, терете их за кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, превара, оштећење туђе ствари, злоупотреба осигурања и примање дара и других облика користи.

- Два полицијска службеника ПУ Стари Град, терете се да су од јуна до октобра 2021. године организовали  групу која је фингирањем саобраћајних незгода на подручју КС обмањивала физичка лица са страним таблицама и осигуравајућа друштва о узроку насталих оштћења на возилима како би наплаћивали наводно проузроковану штету-наводи се у саопштењу тужилаштва.

Како истичу, неке од оштећених су увјеравали да штету плаћају на лицу мјеста.

Осим тога, у оптужници се наводи, да су оптужени договарали  вријеме и мјесто гдје ће се десити саобраћајна незгода, припремали возила, потом, начин и тежину оштећења али и дијелове возила на којима ће настати штета.

Послије тих припрема на лице мјеста долазили би припадници МУП-а КС због обављања увиђаја и и сачињавања записника.

- Ти записници су касније кориштени у поступку наплате осигурања.Тако су организатори и чланови групе прибавили незакониту корист у износу од 3.571,50 КМ. - наводи се у саопштењу тужилаштва КС:

Додае се да полицијске службенике терете да су узимали и мито за саобраћајне прекршаје у КС.

У оптужници, која је прослијеђена Општинском суду у Сарајеву на потврђивање, поступајући тужилац а предложила је продужење притвора једном од осумњицених.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана