Тужилаштво: Кајевић ухапшен по повратку у БиХ из Данске

ГС
Тужилаштво: Кајевић ухапшен по повратку у БиХ из Данске

САРАЈЕВО - Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево  јуче су ухапсили Фикрета Кајевића (52), једног од осумњичених у акцији "Кум" која се широм БиХ спроводи од 21. фебруара, а усмјерена је на организовани криминал.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је Кајевић слободе лишен након доласка у БиХ, те да је под истрагом у предмету са доказима из „Скај“ и „Аном“ апликација и терете га за организовани криминал повезан са међународним кријумчарењем већих количина опојних дрога и њихову дистрибуцију на илегалном нарко-тржишту.

Недавно су, у акцији кодног назива "Кум", лишена слободе двојица осумњичених и извршени претреси објеката на више локација, а Кајевић у том тренутку није пронађен на адреси и лоциран је у иностранству. Према незваничним сазнањима Кликса, Кајевић је био у Данској.

Његово лишење слободе извршено је одмах по повратку у БиХ те је у четвртак у поподневним сатима предат поступајућем тужиоцу који ће након испитивања осумњиченог донијети одлуку о приједлогу притвора, као и другим активностима у предмету.

У оквиру акције "Кум" претходно су ухапшени гранични полицајац Александар Матовић, осумњичен због помагања осумњиченим при илегалном преласку границе, као и Предраг Петковић који се и раније доводио у везу са разним криминалним радњама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана