Тужилаштво ће тражити притвор за корумпиране полицајце

Н.Т.
Тужилаштво ће тражити притвор за корумпиране полицајце

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Републичког тужилаштва предложиће одређивање притвора полицајцима И.З, Ј.З. и Н.Ш из Дервенте, који су ухапшени у понедјељак због сумње да су починили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Како су нам рекли у Тужилаштву приједлог за одређивање притвора биће упућен Окружном суду у Бањалуци, ата мјера се тражи због бојазни од утицаја на доказе, свједоке или саучеснике и бојазни од понављања кривичног дјела.

Поменути полицајци су ухапшени 11. марта у акцији Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Према незваничним информација сумњиче их  да су узимали мито од превозника како би им "опраштали" прекршаје.

Из МУП-а РС јуче је саопштено да је у оквиру ове акције Републичком тужилаштву осим против поменутих поднесен извјештај против још десет особа.

- Против И.З, Ј.З. и Н.Ш. је поднесен извјештај о извршеним  кривичним дјелима примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења. Такође против лица иницијала М.М., В.Ђ., Д.Ж., М.А., С.М., С.С., П.С., Г.Т. и М.А. из Дервенте и лица иницијала Д.Б. из Брода поднесен је извјештај о извршен кривичном дјелу давање мита- кажу у МУП-у Српске.

Додали су да су током акције извршени претреси на више локација на подручју Дервенте и Брода приликом чега су пронађени предмети који могу  послужити у даљој истрази. Навели су да ће И.З., Ј.З. и Н.Ш. који су полицијски службеници Полицијске управе Добој бити суспендовани и против њих ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана