Тужилаштво ће поново тражити притвор за Дениса Бунтића

ГС
Тужилаштво ће поново тражити притвор за Дениса Бунтића

ЉУБУШКИ -  Из Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона данас су потврдили да ће уложити жалбу на одлуку Општинског суда у Љубушком, чији је судија за претходни поступак, одбио приједлог за одређивање притвора према осумњиченом Денису Бунтићу (41).

Подсјетили су да се Д.Б. ставља на терет да је починио кривично дјело насиље у породици у вези са кривичним дјелом недопуштено држање оружја или експлозивних материја.

Као разлоге за одређивање притвора из Тужилаштва ЗХК су наводили оправдану бојазан да би осумњичени боравком на слободи са сигурношћу могао утицати на исказе свједока, односно ометати кривични поступак утицајем на исте и оправдане бојазни да ће поновити кривична дјела која му се стављају на терет, преноси Аваз.

Упркос томе што је Бунтић претукао своју супругу Клару и то пред њиховом деветомјесечном бебом, а о чему је говорила у болној исповијести и што је на рочишту у Суду презентован језиви аудиоснимак насиља које је он у петак починио над својом супругом, као и чињеницу да му је у кући пронађен арсенал оружја, приједлог за одређивање притвора је одбијен.

Томе су, увјерена је Клара Бунтић, "кумовале породично-пријатељске везе", с обзиром на чињеницу да је Бунтићева мајка дугогодишња радница Општинског суда у Љубушком. Такође, казала је да се њен муж након пријаве својим аутомобилом одвезао у ПУ Љубушки.

Клара је апеловала преко бројних медија у БиХ и у Хрватској тражећи заштиту за себе и дијете .Денис Бунтић је био познати рукометаш и некадашњи члан хрватске рукометне репрезентације.

-Моја једина шанса да останем жива је јавност. Претукао ме пред деветомјесечним дјететом, снимила сам како ме удара и пријети да ће ме убити. Полиција му је пронашла арсенал илегалног оружја. И ипак је пуштен за мање од 48 сати, није му изречен ни притвор, само мјера забране приласка. Завршићу као она жена из Градачца, осјећам то – испричала је Бунтићева.

Додала је да се највише од свега се боји за живот свог дјетета.

-Полиција и суд нису учинили ништа да нас заштите, управо супротно. Бојим се да ће му тек сад скроз нарасти крила јер му се није догодило ништа и да неће стати. Јавност је наша једина заштита - испричала је  Клара Бунтић док је предавала аудиоснимку насиља које је преживјела у петак.

Ријеч је о нешто мање од 10 минута снимка коју је Клара Бунтић у петак снимила мобилним телефоном.

Чује се мушкарац који удара жену, рукама и предметима, жена која преклиње да престане и говори „нисам то заслужила”, а мушкарац  је ударцима тјера да изађе из куће и виче „убићу те”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана