Тужилаштво БиХ: Затражен притвор за двоје ухапшених због међународног шверца дрогом

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ након испитивања предложио је одређивање једномјесечног притвора  за Јеленка Кнежевића (51) из Кнежева  и Мирјану Вујовић (43) из Билеће осумњиченима за организовани шверц наркотицима.

Они су ухапшени у наставку акција "Транспортер" и "Сториџ", а како је саопштено из Тужилаштва терете се за међународни шверц већих количина опојних дрога марихуана -сканк  и кокаин, које су кријумчарене на територију БиХ, ради даљег кријумчарења према земљама ЕУ.

- Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето-наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Заједно са њима у поменутој акцији био је ухапшен и Александар Ивковић из Билеће, а пуштен је након саслушања у Тужилаштву.

Тужилаштво БиХ је раније саопштило да ухапшене осим за шверц дрогом терете за  повезаност са наручиоцима и починиоцима тешког убиства начелника крим-полиције у Приједору Раденка Башића. Такође како је раније саопштено из Тужилаштва осумњичени који су ухапшени се повезују са учествовањем у нарученом убиству почињеном у Бањалуци. Према непотврђеним информацијама, ради се наводно о наручивању убиства Славише Ћулума, за које се суди Синиши Шакићу.

Полиција је и јутрос наставила претрес у згради у улици Јасеновачких логораша поред бањалучке Угоститељске школе у коју је јуче "упала" у наставку истраге у оквиру акција "Транспортер" и "Сториџ". Током тог претреса из гараже зграде одвезен је скупоцијени "мерцедес", а јуче су одвезли два мотоцикла. Из полиције није ништа саопштено о томе, а према незваничним информацијама возило су власништво једног осумњиченог који је у бијегу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана