Тужилаштво БиХ саслушало ухапшене у акцији "Стаза": Предложен притвор за 13 осумњичених за трговину дрогом

Н.Т.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора за 13 ухапшених у акцији "Стаза" током које је заплијењено више од 400 килограма марихуане за коју се сумња да су припадници ове групе прокријумчарили из Црне Горе у БиХ.

Како је саопштено из Тужилаштва притвор је предложен Миши Миљанићу звани  "Платина" (36), Милијану Мијовићу званом Глчуви (37), Анђелку Милошевићу званом Цири, Кирофа, Медо и Главоња (47) Милану  Мићановићу  Лимун (38) , Алекси Малиш (24), Немањи Прњат  Нено (31), Душану Мићановићу (30), Миладу Јерковићу (40) и Милошу Ковачевићу (33) из Требиња те Фочацима Владану Ковачевићу  (33), Милану Рашевићу званом Мића (26), Рајку Грубачу званом Груба (30) и  Томиславу Петровићу званом Томо (34) из Сарајева.

- Мјера притвора им је предложена због опасности од бјекства и бојазни да би на слободи могли да утичу на истрагу, свједоке и саучеснике и прикрију доказе. Осумњичени се терете за организовани криминал, недозвољен промет великих количина опојних дрога, незакониту набавку специјалистичке опреме за узгој опојних дрога, као и незаконит промет оружјем, војном опремом и производима двојне намјене-саопштило је Тужилаштво.

Наводи се да су прикупљени докази да су осумњичени повезани са организираним криминалним групама које дјелују у сусједним земљама и почињењем тешких казнених дјела, угрожавају сигурност у региону.

Акција "Стаза" изведена је јуче,  а према незваничним информацијама полиција је месецима водила истрагу, а откључавањем апликације „Скај" прикупљени су необориви докази против осумњичених.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач казао је да ће акција "Стаза" бити настављена и да ће бити расписане потјернице за још неколико особа.

Истакао је до  данас у БиХ више од 2.000 људи користило криптоване телефоне и апликацију „Скај" за криминалне активности и да нико од њих не може да буде заштићен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана