Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Бењамина Спаховића и још двије особе

ГС
Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Бењамина Спаховића и још двије особе

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Бењамина Спаховића, Јахје Локмића и Ање Зовко због удруживања ради чињења казненог дјела и кривотворења новца.

 Оптужени се терете да су, након што се првооптужени Спаховић удружио са више особа, ради вршења казнених дјела стављања у оптицај лажног новца на подручју Сарајева и БиХ, наведеној групи приступили оптужени Локмић и Зовко.

"Те су, током 2021. године, након што је оптужени Спаховић набављао већу количину кривотворених новчаница у апоенима од 100 еура, вршили пласман кривотворених новчаница у платни промет Босне и Херцеговине, на подручју Сарајева, Травника, Витеза, Бусоваче и других мјеста", наводе из Тужилаштва БиХ.

Додали су да је истрагом је утврђено да су оптужени у најмање осам наврата, на различитим продајним мјестима и објектима, у промет пласирали кривотворене новчанице, углавном купујући робу мање вриједности, како би добијали остатак новца у исправним новчаницама.

"На наведени начин, оптужени су остваривали незакониту имовинску корист, те наносили штету грађанима и правним особама, као и платном промету у Босни и Херцеговини, чиме су починили казнена дјела –удруживање ради чињења казнених дјела у вези казненим дјелом кривотворења новца из чланка 205. Казненог закона Босне и Херцеговине", додају из Тужилаштва БиХ.Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Подсјећамо, у фебруару је Спаховић учествовао у саобраћајној несрећи на Дрвенији у Сарајеву када је тешко повријеђен син бх. редитеља Даниса Тановића. Спаховић је одлучио признаткривицу за несрећу, због чега би могао добити казну затвора од двије године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана