Тужилаштво БиХ: Особе ухапшене у Бањалуци доводе се у везу и са тешким убиством

ГС
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници МУП-а РС данас су на подручју Бања Луке ухапсили више осумњичених који се могу довести у везу и са наручиоцима и починиоцима тешког убиства начелника крим-полиције Приједор, Раденка Башића, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да су активности са полицијским припадницима, који су дјеловали на терену, координисао тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који поступа у предметима кодног назива "Транспортер" и "Сториџ".

Из Тужилаштва БиХ наводе да се "ради о осумњиченима за више тешких кривичних дјела, неовлаштен промет већих количина опојне дроге "кокаин", укључујући и учестовање у нарученом убиству једне особе, које је реализовано на подручју Бања Луке, а извршено је на начин организованих егзекуција између припадника група организованог криминала" 

Даље се наводи да ће осумњичени, уз високе мјере обезбјеђења, у наредна 24 сата бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одлуку о даљим активностима. 

Акција кодног назива "Транспортер" покренута је у јесен 2021. године, реализује се са партнерским тужилачким и полицијским институцијама у БиХ, региону и иностранству, а усмјерена је на кривично процесуирање више лица, осумњичених за организовани криминал, повезан са више тешких кривичних дјела, укључујући убиства, кријумчарење великих количина опојних дрога, прање новца и друга кривична дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана