Тужилаштво БиХ о акцији "Транспортер": Затражен притвор за ухапшену четворку

Ј. Са.
Тужилаштво БиХ о акцији "Транспортер": Затражен притвор за ухапшену четворку

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, након испитивања осумњичених Хариса Хоџића (40), Даворина Поповића (43), оба из Травника, Елдина Хажбића(35) из Сарајева и Горана Стојисављевића (51) из Хрватске предложио је одређивање притвора за ову четворку.

Хоџић, Поповић, Хажбић, Стојисављевић ухапшени су у акцији "Транспортер" коју су спорвели припадници полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, по налогу Тужилаштва БиХ.

Ухапшеној четворки притвор је предложен због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

Из Тужилаштва БиХ саопштили су да су осумњичени под истрагом због сумње да су починили кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, недозвољени промет акцизних производа, те недозвољено складиштење робе.

- На терет им стављамо да су  дужи временски период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога и цигарета на подручје БиХ и земаља региона. Они су дрогу  "канабис" и кријумчарене цигарете набављали са подручја Албаније, Црне Горе, док су “кокаин” набављали са подручја  Холандије, Белгије, Чешке, претходно кријумчарену из Јужне Америке, те вршили даљу препродају на територији БиХ и земаља ЕУ и на тај начин стицали већу новчану или неку другу корист за себе – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На рочишту, које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана