Тужилац тражи притвор за седам ухапшених у акцији “Вектор”

ГС
Тужилац тражи притвор за седам ухапшених у акцији “Вектор”

ТРЕБИЊЕ- Окружно тужилаштво Требиње је саслушало осам лица ухапшених у полицијској акцији кодног назива “Вектор”, а за седморо се тражи одређивање притвора.

Портпарол Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић је, потврдивши да су лица саслушана, казао да је поступајући тужилац овог тужилаштва против седам лица ставио захтјев за одређивање притвора Основном суду у Фочи, након што су од Полицијске управе Фоча добили извјештаје о почињеним кривичним дјелима

“Они се сумњиче за три кривична дјела – превара, изнуда и прање новца”, прецизирао је Вукановић.

Они су осумњичени да су грађане варали преко друштвених мрежа да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, те је материјална штета причињена овим крвичним дјела неколико стотина хиљада марака.

Лица се сумњиче да су наведена кривична дјела починила од октобра 2020. године до данас, на начин да су посредством профила на друштвеним мрежама рекламирали да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, а затим су посредством апликација за комуникацију ступали у контакт с оштећеним лицима из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Швајцарске, Њемачке, Француске и других земаља и држали их у заблуди приказивањем лажних чињеница о посједовању информација о намјештеним спортским мечевима, наводећи их да путем сервиса за слање новца врше уплате у сврху наводног клађења.

Они су изнуђивали новац и пријетњама, а вршењем свих ових кривичних дјела стицали су противправну имовинску корист у износу од неколико стотина хиљада марака.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана