Тужилац тражи притвор за осумњиченог за разбојништво у хотелу "Босна"

Небојша Томашевић
Тужилац тражи притвор за осумњиченог за разбојништво у хотелу "Босна"

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора за Дервиша Каблара (37) из Витеза, због сумње да је починио разбојништво у хотелу "Босна".

Каблара терете да је заједно са Сенијадом Милетићем (30) претукао суграђанина Стипу Крижанца након заједничког конзумирања наркотика у соби хотела.Том приликом осумњичени су од жртве отели 5.000 КМ, а посвађали су се јер им он наводно није хтио платити дрогу.

Милетић је у бјекству, а тужилаштво је тражило да и њему буде одређен притвор.

Како је саопштено из Окружног тужилаштва, приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

-Притвор за Д.К. се тражи због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво и кривично дјело тјелесна повреда.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања бојазни да  би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је приједлог за одређивање мјере притвора за М.С. из Витеза стављен због бојазни од бјекства.

Тужилаштво и њега терети за разбојништво и тјелесна повреда те за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

 - Осумњичениа Д.К. и М. С. су заједно 5. марта око 15 часова, у хотелу у улици Краља Петра Првог Карађорђевића у Бањалуци у намјери да за себе прибаве противправну имовинску корист, физички напали оштећеног К.С. и нанијели му тјелесне повреде по глави и тијелу. Том приликом су од оштећеног одузели и присвојили 5.000  марака. Осумњичени М.С. је дан ранијеоштећеном К.С. неовлашћено продао  супстанце које су проглашене за опојне дроге - саопштило је Окружно тужилаштво.

О приједлогу за одређивање мјере притвора  одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана