Турчин осуђен на 32 године затвора због двоструког убиства

Ј. Са.
Foto: Илустрација

ЗЕНИЦА - Кантонални суд у Зеници осудио је Canera Taylana из Турске, а који живи у Зеници, на 32 године затвора јер је у јануару прошле године из користољубља убио Рамиза Одобашица и Арслана Мујића који су били трговци девизама, а од којих је узео већу количину новца, потврђено је "Гласу Српске".

У пресуди се наводи да је Taylan 13. јануара око девет часова  договорио већу размјену новца са оштећеним Р. О., који се бавио нелегалном размјеном девиза, након чега је, по унапријед припремљеном плану, припремио хладно оружје -нож с пвц дршком од 32,5 цм, дужине сјецива 20 цм.

Телефонски је договорио састанак са оштећеним Р. О. у улици Сафвет бега Башагића у Зеници, а када су дошли оштећени Р. О. и А. М., ушли су у комби, те су се упутили према неуреденом паркингу  у улици Николе Тесле, у непосредној близини бензинске пумпе "Т-оил" и хотела "Бис Турс" гдје је оптужени зауставио комби и узео нож.  Најприје је Мујићу , који је сједио на предњем сједишту задао један убод ножем у предјелу грудног коша, чиме му је пробио срчану кесу, затим резну рану десне шаке и двије плитке резне ране, а све те ране су утицале на смртни исход оштећеног .

Након тога је Одобашићу, који је сједио на сједишту уз десна врата комбија најприје задао убод у предјелу лијеве бочне стране врата у нивоу гркљана, начинивши рану од око 4,5 цм, која се наставља кроз мека ткива врата пресијецајући горњи дио лијеве каритоидне артерије.

Одобашић је успио изаћи из возила, те је пао у  близини возила на земљу, а  оптужени му је задао још један ударац ножем нанијевши му убодно резну рану у лијевом дијелу трбушне стијенке, након чега је наступила насилна смрт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана