Турци изнајмили два мерцедеса у БиХ и у њима кријумчарили стране држављане

ГС
Турци изнајмили два мерцедеса у БиХ и у њима кријумчарили стране држављане

ПОСУШЈЕ – Гранична полиција ухаспила је М.Г. (25) и Н.Б. (49), држављанине Турске, због кријумчарења 13 страних држављана.

Како је саопштено из Граничне полиције БиХ, турски држављани су јуче ухапшени када су у два изнајмљена мерцедеса кријумчарили стране држављане.

Приликом надзора државне границе и уз кориштење специјалистичке опреме, уочена је група људи која се креће у граничном појасу на подручју Посушја.

"Прегледом терена, заједничка патрола припадника Граничне полиције БиХ и јединице граничне полиције Имотски МУП-а Републике Хрватске пронашла је у шумотивом дијелу двојицу држављана Сирије и 11 држављана Турске, међу којима је било и малољетних особа", наводе из Граничне полиције БиХ.

Извршен је и претрес возила и особа при чему су привремено одузети новац и други доказни материјали.

"Кријумчарени страни држављани су испитани у својству свједока и даљњи рад над њима наставит ће припадници Службе за послове са странцима БиХ", наводе из ове безбједносне агенције.

О наведеном догађају су обавијештени дежурни тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ, према чијем су налогу осумњичени држављани Турске ухапшемо и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење особа, биће предати Тужилаштву БиХ на даљње поступање, пишу Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана