Туча у Бањалуци: Вишеструки повратник у криминал претукао крадљивца

Н.Т.
Туча у Бањалуци: Вишеструки повратник у криминал претукао крадљивца

БАЊАЛУКА - Вишеструки учинилац кривичних дјела Драган Јелача из Бањалуке претукао је познатог крадљивца Ранка Ракића (24) из Приједора и избио му зуб, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило јуче око 17 часова, а полицијска патрола је на улици затекла повријеђеног Ракића и он је превезен у Универзитетско клинички центар Републике Српске гдје му указана помоћ.

- Брзом акцијом увбрзо је откривено да је Јелача претукао Ракића па је он пронађен и ухапшен-рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да обављајући редовне послове и задатке у једном бањалучком насељу затекли лице Р.Р. са видним повредама главе.

- О стању повријеђеног лица, обавијештена је службе Хитне медицинске помоћи која је Р.Р. превезла у Универзитетско клинички центар Републике Српске гдје му је указана помоћ. Радом на терену, полицијски службеници су идентификовали нападача, Д.Ј. који је лишен слободе и спроведен у службене просторије. У току је криминалистичка обрада-саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Додали су да је   обавијештен дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва који је догађај квалификовао као кривично дјело тјелесна повреда те наложио предузимање свих радњи те да се  након комплетирања предмета  достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Јелача и Ракић су познати по чињењу кривичних дјела и више пута су хапшени. Он је познат углавном крађама, а последњих мјесецу више пута је хапшен због крађе возила која је током вожње оштетио слетивши с пута.

Јелача је  од раније познат полицији због тешких кривичних дјела међу којима су и навођења дјеце на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељстког старања "Рада Врањешевић" из Бањелуке. Сумњичен је и за крађе и био је очевидац убиства Бруне Ролда те је на суду свједочио против оптужених.

Јелача је у марту био актер пожара у напуштеној  кућ и у бањалучком насељу Долац у којој је био нашао уточиште.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана