Тројица странаца преварама извукли хиљаде марака становницима Новог Града и Приједора

ГС
Тројица странаца преварама извукли хиљаде марака становницима Новог Града и Приједора

ПРИЈЕДОР – Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, идентификовали су и ухапсили П.Н. из Србије и Џ.А. и Р.А. из Сјеверне Македоније због сумње да су једног становника Новог Града преварили за 1.900 евра, а Џ.А. је осумњичен за још двије преварe којима је „зарадио“ више од 15.000 марака.

Идентификацији и лишењу слободе претходила је пријава грађанина Новог Града који је навео да су га два непозната лица преварила за око 1.900 евра.

-Криминалистичком обрадом утврђено је да су пријављено кривично дјело починили П.Н., Џ.А. и Р.А. тако што су оштећеног довели у заблуду да су имали саобраћајну незгоду те тражили на увид новчанице од 100 евра, обећавајући за услугу скупоцјене предмете – саопштила је ПУ Приједор.

Током криминалистичке обраде утврђено је да је осумњичени Џ.А., у априлу 2019. године и августу 2016. године, на сличан начин преварио лице из Новог Града за 3.620 КМ и лице из Приједора за 11.750 марака.

Код осумњичених лица пронађена је и привремено одузета одређена количина новца у различитим валутама и апоенима, који ће бити достављен у депозит Основног суда у Новом Граду.

О наведеном је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, којем ће након комплетирања предмета, бити достављени Извјештаји за почињена кривична дјела.

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да обрате пажњу на непозната лица која им се обраћају за помоћ и да у случају било какве сумње на могућност преваре позову бесплатан сервисни број 122 и исто пријаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана