Тројица полицајаца са још 20 људи фингирали десетине саобраћајних несрећа

Срна
Тројица полицајаца са још 20 људи фингирали десетине саобраћајних несрећа

САРАЈЕВО- Федерална управа полиције (ФУП) поднијела је Кантоналном тужилаштву Средњобосанског кантона извјештај против 23 особе због сумње да су фингирале саобраћајне незгоде ради наплате штете од осигуравајућих кућа.

Првоосумњичени у овом случају је замјеник командира за саобраћај Полицијске станице Травник Г.П. (31), кога терете да је од 2016. до 2020. године организовао групу која је фингирала на десетине саобраћајних незгода на подручју Травника, саопштено је из ФУП-а.

Из полиције наводе да су осигуравајуће куће на име фингираних саобраћајних незгода до сада исплатиле 150.000 КМ.

Лица против којих је поднесен извјештај осумњичена су за удруживање ради чињења кривичних дјела, овјеравање неистинитог садржаја и превару.

Из ФУП-а наводе да је овим успјешно окончана вишемјесечна акција који су извели у сарадњи са МУП-ом Средњобосанског кантона, а под надзором Кантоналног тужилаштва.

Замјеник командира за саобраћај Полицијске станице Травник ухапшен је 10. јула, као и још двојица полицијских службеника у МУП-у Средњобосаског кантона С.Г. (32) и Д.А. (32), против којих је такође поднесен извјештај.

За Г.П. и Д.А. је одређен једомјесечни притвор, док је С.Г. након криминалистичке обраде по налогу надлежног тужиоца пуштен на слободу, саопштено је из ФУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана