Тројица дилера признала кривицу, морају свједочити против сарадника

ГС
Тројица дилера признала кривицу, морају свједочити против сарадника

Тројица дилера ухапшених у полицијској акцији „Стаза“ признали су кривицу и осуђени су на укупно пет година и 10 месеци затвора.

У Тужилаштву БиХ су додали да су им осим затворских казни, изречене и новчане, преноси Српскаинфо.

Према споразуму Владан Ковачевић (24) из Фоче осуђен је на три године и шест мјесеци затвора, те  одузимање незаконите имовинске користи у износу од 6.000 КМ, као и предмета кориштених за извршење кривичног дјела.

– Оптужени Милан Мићановић звани Лимун (39) из Требињу, добио је казну од 16 мјесеци затвора и одузимање незаконите имовинске користи у износу од 2.000 КМ. Бојан Ћаласан је према споразуму осуђен  годину дана затвора, новчана казну у износу од 15.000 КМ, одузимање незаконите имовинске користи у износу од 1.000 КМ, као и одузимање предмета кориштених за извршење казненог дјела – рекли су у Тужилаштву БиХ.

Додали су да су предложене казне у складу са улогом и одговорношћу оптужених у извршењима кривичних дјела, у оквиру оптужнице којом је обухваћено укупно 14 особа.

Споразумним признањем кривње, оптужени су се обвезали на свједочење у предмету против преосталих оптужених.

Склапањем споразума оптужени су се одрекли права на суђење, као и права на жалбу на пресуду, коју им на темељу споразума изрекне Суд БиХ. Споразумна признања упућена су Суду Босне и Херцеговине.

У Скај предмету кодног назива “Стаза”, укупно  12 оптужених су закључили споразуме о признању кривње, укључујући и организатора групе. За оптужене  су предложене и изречене  затворске казне од једне до пет година затвора.

– На овај начин, ово је први  предмет са доказима из Скај и Аном апликација у региону Западног Балкана, у којем је скоро цијела група за организовани криминал споразумно признала кривицу, након чега су пресуде постале правоснажне – појаснили су у Тужилаштву БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана