Тројица Бањалучана оптужена за шверц килограм кокаина

Н.Т.
Тројица Бањалучана оптужена за шверц килограм кокаина

БАЊАЛУКА – Саша Кресојевић (34), Александар Милетић (30) и Немања Керезовић (32) из Бањалуке оптужени су због шверца килограма кокаина који је полиција открила у аутомобилу "ауди А4" почетком августа прошле године.

Оптужницу која их терети за неовлаштену производњу и промет опојним дрогама, подигло је бањалучко Окружно тужилаштво,а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

Тројицу Бањалучана терете да су од краја јула па до 1. августа прошле године заједно са А.М. набавили кокаин ради даље продаје.

Према оптужници договор је био да Кресојевић од А.М. преузме наркотике, односно килограм кокаина и одвезе их у Бањалуку и преда Милетићу и Керезовићу ради даље продаје.

- Тако је Кресојевић 1. августа 2023. године од А. М., на непознатој локацији изван града Бањалука, преузео кокаин нето масе килограм, упаковану у пакет облика квадра Дрогу је сакрио у посебно израђени скривени простор бункер, такозвани „штек“, у аутомобилу „ауди А4“, сиве боје, регистарских ознака Србије - пише у оптужници.

Даље се додаје да је Кресојевић поменутим "аудијем А4" превезао дрогу у Бањалуку.

Како даље пише у оптужници ту дрогу су дан касније, 2. августа пронашли и одузели службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, приликом претреса "аудија А4" у Бањалуци.

Кресојевић је тада ухапшен и на приједлог бањалучког Окружног тужилаштва одређен му је притвор.

Након проналаска ових наркотика бањалучка полиција покренула је акцију "Омерта" којом је он обухваћен, а у у тој акцији је ухапшено више особа међу којима су поменути Милетић и Керезовић.

Том акцијом каку су раније рекли у полицији обухваћено је десет особа, а осим поменутих тада су ухапшени Маринко Дамјановић, Борис Грујић, Александар Антонић, Немања Милинковић и Младен Гајић сви из Бањалуке.

Како је речено тада у полицији током те акције разбијена је криминална група и заплијењено је око 1, 6 килограма кокаина и 400 грама марихуане.

Оптужени су познати од раније полицији, а Александар Милетић је у јуну 2023. године осуђен на четири и по године затвора због покушаја убиства Синише Благојевића, војника Оружаних снага БиХ коме је на свадби забио нож у око.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана