Троје ухапшених због убиства старице у Модричи

Небојша Томашевић
Троје ухапшених због убиства старице у Модричи

БРЧКО – Због сумње да се могу повезати са убиством Менсуре Хасанбашић (69) из Модриче ухапшене су три особе.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Добој Драган Сушић рекао је, наводећи њене иницијале, да је старија жена убијена ножем у кући у Модричи те да је синоћ више лица позвано у полицију на разговор.

- Током ноћи су три лица ухапшена и у току је криминалистичка обрада – истакао је.

Према његовим ријечима, ова лица ће бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

-Током јутра извршени су претреси на више локација у Модричи ради прикупљања трагова и доказа који ће послужити у кривичном поступку - рекао је Сушић новинарима и додао да се наставља даљи рад на документовању кривичног дјела убиства.

Он је напоменуо да је лице А.Х. синоћ у 21  час пријавило полицији да је своју баку М.Х. (69) пронашао избодену у њеној кући у Улици цара Лазара у Модричи.

Увиђај су обавили припадници Сектора криминалистичке полиције Добој и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.


Због овог убиства, како је раније објављено ухапшен је њен унук Алмир Хасанбашић (19), а за сада није познато ко су остали ухапшени.

Како сазнаје „Глас“ несрећна старица имала је 31 убод по цијелом тијелу, а највише по грудима и узрок смрти је како је утврђено обдукцијом, масивно искравављење. Старица је имала ране и на рукама и ногама, а како нам је рекао извор близак истрази ради се о одбрамбеним ранама.

Хасанбашић је спроведен на криминалистичку обраду, а полиција и даље трага за доказима и траговима битним за даљи кривични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана