Троје ухапшених због лажних докумената, дроге и напада, у претресу нађено оружје

Срна
Троје ухапшених због лажних докумената, дроге и напада, у претресу нађено оружје

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Градишка ухапсили су три лица због наношења повреда, фалсификовања исправе, омогућавање уживања дроге и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Ријеч је о Ј.К. из Градишке, Н.Л. из Пала и М.Ј. из Србије, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Оштећено лице пријавило је полицији прије два дана да су га у Градишци физички напала непозната лица, која су потом возилом побјегла у непознатом правцу. Оперативним радом на терену полицијски службеници су пронашли возило и у њему затекли Ј.К. из Градишке и Ј.Д. из Пољске, наводи се у саопштењу.

Извршеним провјерама у евиденцијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске утврђено је да је за Ј.К. Полицијска управа Градишка расписала потрагу због почињеног кривичног дјела угрожавање сигурности.

Тестирањем ових лица на присуство дрога у организму утврђено је да су позитивни на кокаин, те да су наркотике конзумирали у кући и возилу власништво Ј.К, као и да је у њиховом друштву било и лице Н.Л. из Пала.

Током криминалистичке обраде ових лица утврђено је да је лице које се представљало као Ј.Д. из Пољске, фалсификовало личне документе, те да је ријеч о лицу М.Ј. из Србије, које је повратник у извршењу кривичних дјела.

Утврђено је и да је ово лице заједно са Н.Л. из Пала физички напало оштећено лице из Градишке.

На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес куће, пратећих објеката и возила у власништву Ј.К. из Градишке, те је пронађен и одузет пиштољ, муниција, одређена количина бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, као и други предмети.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се након комплетирања предмета достави извјештај о почињеним кривичним дјелима против ових лица, те да се лице М.Ј. из Србије преда Теренском центру за странце Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана