Тројцу девет година затвора због продаје дроге у Бањалуци

Н. Т.
Тројцу девет година затвора због продаје дроге у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Срђан Бошков (38), Наил Капо (22) и Амер Исаковић (22) из Бањалуке осуђени су данас у Окружном суду у Бањалуци на укупно девет година затвора због продаје марихуане.

Капо и Исаковић добили су по три и по године затвора због заједничке продаје марихуане коју су продавали и дјеци,а осуђени су и за омогућавање уживања дроге.

Бошков је добио двије године и осуђен је  само за једну продају марихуане. Ослобођен је оптужби да је заједно са Капом и Исаковићем учестовао у продаји дроге те да је био организатор. Бошкову је укинут притвор и изречене мјере забране.

Према пресуди  Капо и Исаковић терете се да су дрогу продавалли од почетка 2018. године до јуна 2019. године, а наркотиле су, како стоји у пресуди, продавали и деци и стављали им на располагање просторије за конзумирање марихуане. Ослобођени су оптужби за давање спида на кориштење јер зато неђа доказа.

Бошков је осуђен јер је за 80 КМ прода мариху једном кориснику.Наводи се дa му је и обећавао да му може продати још дроге.

Казне тројци су изречене  након поновљеног поступка јер је Врховни суд Републике Српске укинуо ранију пресуду којом су првостепено били осуђени на укупно 10 и по година затвора због трговине дрогом.

Уважена је жалба бранилаца оптужених, укинута пресуда и предмет враћен на поновно суђење

Овај тројац је у јуну прошле године Окружни суд у Бањалуци неправоснажно био осудио за недозволејну прозиводњу и промет дрога, а сваком је изречено  по три и по године затвора. Ухапшени су у акцији "Клуб" која је реализована 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана