Тројац ухапшен у Рамићима због кријумчарења миграната

Ј. Са.
Тројац ухапшен у Рамићима због кријумчарења миграната

БАЊАЛУКА - Едим М. (27), Енес Р. (46), обојица из Сарајева, те Ирмана Х. (51) из Бихаћа ухапшени су због сумње да су превозили мигранте, сзнаје "Глас Српске".

Како сазнајемо, за Едимом М. је од стране Министарстба унутрашњих послова Кантона Сарајево расписана потрага због кривичног дјела тешка крађа.

Из Полицијске управе Бањалука саопштили су, наводећи иницијале, да је полиција током саобраћајне контроле у суботу око три часа ујутро у Рамићима код Бањалуке ухапсила осумњичене.

- Службеници Полицијске управе Бањалука у мјесту Рамићи, ухапсили су Е. М. и Е. Р. из Сарајева и И. Х. из Бихаћа због постојања сумње да су починили кривично дјело кријумчарење лица - саоптено је из полицјексеу праве Бањалука.

Додају да је полиција приликом редовних послова и задатака зауставила и контролисала возила "ауди" којим је управљао Е. М. а са ким у возилу је била И. Х., те возило "пасат" за чијим воланом је био Е. Р.

- Том приликом, службеници су у оба возила уочили дванаест миграната. Даљом контролом дошли су и до сазнања да Е. М. и Е. Р. управљају возилима прије права на управљање истим, тачније, прије стечене возачке дозволе - појаснили су у полицији.

Након испитивања, Едим М. је предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Обавијештен је и тужилац Тужилаштва БиХ, који је потврдио да се ради о горе наведеном кривичном дјелу, те да се након комплетирања предмета у редовној продецури достави извјештај.

Незванично, Енес Р. је вишеструки повратник у чињењу кривичних дјела, а прије неколико мјесеци је изашао из затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана