Тројац ухапшен у акцији „Сториџ“ након испитивања пуштен

Небојша Томашевић
Тројац ухапшен у акцији „Сториџ“ након испитивања пуштен

САРАЈЕВО - Тројица осумњичених који су ухапшени у наставку акције „Сториџ“ због сумње да су повезани са нарко-групом која дјелује на подручју Приједора и околине након испитивања у Тужилаштву БиХ пуштени су да се бране са слободе.

Како незванично сазнајемо, ријеч је о Бојану Дејановићу, Владимиру Павићу и Мехмеду Бојићу. Они се повезују и са Далибором Раилићем званим Дуги  који је већ у притвору због организованог шверца дрогом и који је осумњичен за наручивање  убиста начелника криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића.

Ухапшени Дејановић је кум Дугог, а Павић му је био најближи сарадник. Бојић је осумњичен да је од Раилића куповао веће количине дроге

У Тужилаштву БиХ су, не откривајући идентитет осумњичених, потврдили да су испитана тројица ухапшених  који су повезани са нарко-групом која дјелује на подручју Приједора и околине и доводе се у везу са Далибором Раилићем. У Тужилаштву БиХ речено је  да су сви држављани БиХ, доступни су органима гоњења и за њих није предложен притвор.

- Основа за предлагање притвора није било, јер не постоји опасност од бјекства и утицаја на свједоке, а у колико се у току истраге утврди било какво ометање поступка, може бити затражен притвор или мјере забране-наводе у Тужилаштву БиХ.

Припадници поменуте организоване групе сумњиче се за више тешких кривичних дјела, повезаних са структурама организованог и нарко-криминала на подручју Приједора и околине. Такође,  припадници ових структура повезују се и са тешким убиством начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана