Тројац оптужен за напад на таксисту: Тражили помоћ, па га претукли и опљaчкали

ГС
Тројац оптужен за напад на таксисту: Тражили помоћ, па га претукли и опљaчкали

ДРЕЗДЕН - Јавно тужилаштво Дрездена подигло је оптужницу против тројице осумњичених (19, 21, 24 године) због бруталног напада на таксисту (28), држављанина Босне и Херцеговине, у јануару ове године.

Они су поред напада, који је био изузетно суров и подмукао, оптужени и за тешку пљачку. Наиме, све се десило 3. јануара ове године када су током ноћи наручили такси превоз на адресу Бабиснауер Паппел, али су то учинили са предумишљајем јер су већ имали скован план. Позив је примио таксиста из БиХ, који је на локацију дошао око 2:15. Оптужени су га већ чекали, пишу Независне.

Најмлађи од њих се претварао да је пијан, лежао на улици, да би друга двојица затражила помоћ таксисте да га унесу у возило. И док је таксиста разговарао са овом двојицом, одједном је осјетио ударац 19-годишњака у потиљак, након чега је пао на земљу. Када је таксиста покушао да се придигне, почели су да га ударају и шутирају, углавном у предјелу главе.

Таксиста је на моменат изгубио свијест, а они су му узели личне ствари и торбицу у којој је било око 300 евра готовине, које су подијелили међусобно. Од посљедица шутирања, оштећени је задобио, између осталог, озбиљне повреде лобање, након чега је услиједила и привремена амнезија. Имао је и посјекотина и хематома на глави.

Оптужени се налазе у притвору, а датум суђења ће тек бити одређен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана