Три особе ухапшене због изнудa, пријетили породицама

ГС
Три особе ухапшене због изнудa, пријетили породицама

ТУЗЛА - Припадници Федералне управе полиције (ФУП) ухапсили су данас у акцији “Ливе” Р.Ј., С.М. и А.Х са подручја Тузланског кантона због кривичних дјела изнуда и угрожавање безбједности, док је за Џ.М. и П.Ј. расписана потјерница.

- Поступајући по Наредби надлежног суда, врше се претреси објеката на пет локација на подручју Лукавца и Тузле, које користе осумњичени. До сада је пронађено и одузето ватрено оружје, аутоматска пушка и пиштољ који су кориштени за пријетње, мобилни телефонски апарати и сим картице, документација, скупоцјено возило и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела - саопштено је из ФУП-а.

Осумњичени су да су од краја 2022. године, предузимали активности на изнуђивању одређених сума новца, те упућивали озбиљне пријетње Ф.Ф., Ш.С. и А.Ф. и члановима њихових породица.

Од раније познати полицији

- Осумњичени су од раније познати полицијским и правосудним институцијма по вршењу различитих врста кривичних дјела, како на подручју Босне и Херцеговине, тако и на подручју земаља Европске уније, од чега су стекли велику материјалну корист, као и некретнине на подручју Тузланског кантона, те су у више наврата правоснажно осуђени, а поједини су били и на издржавању затворске казне - наводе из ФУП-а и додају да ће наведена лица бити криминалистички обрађена у службеним просторијама ФУП-а у Тузли, те ће у законском року бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Приликом реализације акције, службеници Кантоналне пореске канцеларије Тузла, предузели су активности из своје надлежности у односу на одређене објекте, а који су у власништву осумњичених лица. Значајну подршку приликом ових активности пружају и полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског Кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана