Три нова свједока воде до Данкиног тијела

Телеграф
Три нова свједока воде до Данкиног тијела

БЕОГРАД- У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару за петак у 10 сати заказано је саслушање три нова свједока у случају убиства Данке Илић (2).

- Испитивање нова 3 свједока заказано је за 05.07.2024. године у 10,00 часова. Осумњичени Дејан Драгијевић је преко свог браниоца поднио захтјев да поново буде саслушан у својству осумњиченог. Ова доказна радња још увијек није заказана- речено је "Телеграф.рс" из ВЈТ у Зајечару.

Данка Илић нестала је 26. марта ове године, а њено тијело још није нађено.

За овај злочин осумњичени су радници ЈКП "Водовод"  Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић. Они се налазе у притвору.

Иначе, Драгијевић је на саслушању у тужилаштву признао злочин и описао га до детаља, али није могао да се сјети гдје су бацили тијело несрећне дјевојчице.

Јанковић је два пута све негирао.

- Шокиран сам овим што се догодило. Зашто је два мјесеца чекао да би сада негирао све. Надам се да ће ова агонија што прије да се заврши, нисам ово очекивао, морам да кажем да ме је погодило, а дијете им нећу опростити - поручио је Милош Илић, отац убијене Данке.

Како је рекао, потпуно је нечувено да је осумњичени све негирао.

- Дигао је цијелу Србију на ноге, сви су чекали да открије нешто, а он је рекао 'ја немам ништа с тим'. Вјерујем да би он нешто могао да зна - каже отац дјевојчице и додаје да су због бројних негативних коментара у јавности да је његова породица умијешана у овај језив злочин, морали да се "повуку са друштвених мрежа".

- Угасили смо мреже, не можемо да читамо коментаре у којима нас оптужују. Па ко би нормалан наудио свом дјетету. Само да се све разоткрије, отворићу врата стана и испричати нашу причу - поручио је Милош Илић.

На питање како се он и супруга држе свих ових недјеља, након убиства њихове ћерке, са сузама у очима и дрхтавим гласом једва је прозборио:

- За сада се држимо због сина и бебе коју чекамо.

Дјевојчица Данка Илић убијена је 26. марта ове године.

Јанковић је ухапшен 4. априла ове године под сумњом да је убио Данку заједно са колегом Дејаном Драгијевићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана