Три лица ухапшена због нелегалног посједовања оружја

СРНА
Три лица ухапшена због нелегалног посједовања оружја

БРАТУНАЦ - Три лица чији су иницијали С.П. и Р.П. из Братунца и Ф.И. из Сребренице ухапшена су након што су претресом, послије пуцњаве у братуначком насељу Бјеловац, код њих пронађени оружје и муниција.

Полицијска станица Братунац је јуче у 2.20 часова добила пријаву да у Бјеловцу лице С.П. пуца из ватреног оружја.

Полиција је одмах по пријави извршила увиђај на лицу мјеста и том приликом пронађена је једна чаура, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Након прикупљених оперативних информација, полиција је на основу наредбе Основног суда у Сребреници извршила претресе на три локације које користе лица С.П, Р.П. и Ф.И. и приликом претреса куће и помоћних објеката, које користи лица Р.П. и С.П, пронађена је и одузета одређена количина оружја и муниције, наведено је у саопштењу.

Из полиције су прецизирали да су откривени аутоматска и полуаутоматска пушка, оружје ручне израде, 10 ручних бомби, девет оквира за аутоматску пушку и 933 комада муниције различитог калибра.

Лица С.П, Р.П. и Ф.И. лишена су јуче слободе због постојања основа сумње да су починили кривична дјела окарактерисана као изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, истиче се у саопштењу.

Све даље мјере и радње на документовању кривичних дјела предузимају се под надзором тужиоца, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана