Три лица ухапшена због два кривична дјела

Срна
Три лица ухапшена због два кривична дјела

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција ухапсила је данас лице чији су иницијали С.С. из Бањалуке, због спречавање службеног лица у вршењу службене радње, док је два дана раније због истог кривичног дјела ухапшено лице чији су иницијали С.М. из Кнежева.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да се С.С. и С.М. сумњиче да су у суботу, 17. јула, дошли возилом марке "ауди" испред Полицијске станице Кнежево, гдје су вријеђали полицијске службенике и пријетили да ће их напасти.

Наведена лица су побјегла, али је С.М. непосредно након догађаја лишен слободе.

Приликом хапшења, С.М. је возилом кренуо према полицијском службенику, те му отвреним вратима аутомобила нанио тјелесне повреде.

У току је криминалистичка обрада лица С.С., а о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Бањалучка полиција је, у одвојеном случају, идентификовала и ухапсила лице чији су иницијали Ј.П. из Бањалуке због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници оперативним радом на терену дошли до сазнања да Ј.П. посједује нелегално ватрено оружје, те да је извршен претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичено лице, приликом чега је пронађена и одузета пушка и већа количина муниције.

Мјере и радње у оквиру овог предмета предузете су у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука, а по наредби Основног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана