Требињци шверцовали 35 килограма марихуане

Н. Б.
Требињци шверцовали 35 килограма марихуане

Равно - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Мирка Атиљевића (26) и Благоја Ковача (21) из Требиња због сумње да су пјешке покушали да прошверцују 35 килограма марихуане на граничном прелазу код Равног.

Двојац је ухапшен 5. априла у вечерњим часовима на граници према Хрватској, гдје су преносили дрогу у врећи и торби. Гранични полицајци су их ухватили у шверцу наркотика, након чега су им ставили лисице на руке, а дрогу су заплијенили. Након хапшења Суд БиХ им је одредио једномјесечни притвор.

Према наводима оптужнице, Атиљевић и Ковач су се удружили са још једном особом која није позната полицији, да би марихуану превезли из БиХ у Хрватску.

- Заплијењена дрога на илегалном нарко-тржишту има вриједност од више десетина хиљада марака. Оптужени се терете за организовани криминал у вези са неовлашћеним прометом опојне дроге - наведено је у оптужници.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање. Атиљевић је од раније познат органима гоњења због продаје наркотика. Он је 2016. године ухапшен у акцији "Маска" због шверца дроге на подручју Дубровника и Требиња. Осим њега тада су ухапшени и тадашњи полицајци МУП-а РС Сулејман Бериша (33) и Мерсудин Мешковић (30), као и Саша Пешић (25), те раније осуђивани Драган Шаренац (35), сви из Требиња.

Исте године Тужилаштво БиХ је против петорке подигло оптужницу због шверца дроге. Бериша је, како стоји у оптужници, био организатор, док су Мешковић, Пешић, Атиљевић и Шаренац били чланови те криминалне групе.

У тужилаштву се рекли да је у току суђење против Атиљевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана