Требињца и Билећанина убиле двије ручне бомбе

ГС
Требињца и Билећанина убиле двије ручне бомбе

БИЛЕЋА - Александар Правица (43) из Требиња и Гојко Шаренац (43) из Билеће страдали су од екплозије ручних бомби у породичној кући Шаренца у селу Доњи Давидовићи у билећкој општини, објавио је портал "Српскаинфо".

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу Гордана Шалварица је потврдила  да су експлодирале двије  ручне бомбе, али није могла рећи више детаља откуд екплозивне направе и како су активиране.

Она је додала да су тијела настрадалих, након данашњег увиђаја бити пребачена у требињску мртвачницу, а биће рађена и обдукција.

Према сазнањима Српскаинфо, Шаренац је из кафане у близини мјеста несреће, гдје су били заједно, повео Правицу својој кући да преспава.

Све се догађало у ноћи између понедјељка и уторка, а полицији је случај пријављен јуче око 23 сата.

Према незваничним информацијама, Правица је због трговине често долазио у села око Билеће и Берковића и тако се упознао са Шаренцем који је живио од брања и продаје дрва и пољопривредних послова.

У Полицијској управи Требиње су саопштили да је билећкој полицији синоћ  око 23 часа пријављено да се Г.Ш. не јавља на мобилни телефон, па је полиција одмах отишла у његову кућу на којој су затекли попуцала унутрашња стакла, а у кући два беживотна тијела.

-  Увиђај  је завршен. Узорци су изузети са лица мјеста, биће упућени на вјештачење, највјероватније,се ради о ручним бомбама  - рекао је портпарол Окружног јавног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић.

Додао је да поступајући тужилац ради на прикупљању других чињеница да би утврдили околности самог догађаја, односно како је дошло до трагедије.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана