Требињац осумњичен да је пријетио тужиоцу пушком

ГС
Требињац осумњичен да је пријетио тужиоцу пушком

ТРЕБИЊЕ - Службеници Полицијске управе Требиње су ухапсили Требињца Зорана Ј. због пријетње јавном тужиоцу Окружног тужилаштва у Требињу М.П. пушком, због чега постоји основа сумње да је починио кривично дјело "Напад на судију или тужиоца".

Он је, како сазнајемо, осумњичен да је пријетње тужиоцу упутио телефоном због незадовољства његовим радом који се тицао њега, али о томе ни у полицији, ни у тужилаштву нису жељели да дају било какве информације.

У Полицијској управи Требиње је саопштено да су њихови припадници, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Требиње и уз наредбу судије Основног суда Требиње, извршили претрес куће и помоћних објеката које користи ово лице и том приликом су пронађени и привремено одузети предмети који ће послужити у даљој истрази.

"С обзиром да је лице лишено слободе још у петак, он је током викенда саслушан у својству осумњиченог и пуштен на слободу, јер није стављан захтјев за одређивање притвора", саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње настављају даљи рад на документовању и комплетирању предмета, па против осумњиченог слиједи подношење Извјештаја због кривичних дјела "Напад на судију или тужиоца".

С обзиром на квалификацију овога дјела, највјероватније је да ће случај бити предат у надлежност Специјалног тужилаштва у Бањалуци, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана