Траже притвор за Сарајлију, сумњиче га за тешкa убиства у БиХ и Србији

Н. Т.
Траже притвор за Сарајлију, сумњиче га за тешкa убиства у БиХ и Србији

БАЊАЛУКА - Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора за Мирка Вукмировића званог Сарајлија (36) коме на терет стављају организовани криминал, као и планирање тешких убистава почињених на територији БиХ и Србије.

Осумњичени се раније звао Владан Пејушић и осим држављанства БиХ има и држављанство Србије.

- Осумњичени се дуже вријеме налазио у бјекству и био је недоступан органима кривичног гоњења БиХ. Сумњиче га за припадност стуктурама организованог криминала које су дјеловале на подручју Источног Сарајева и других мјеста у БиХ.  Осумњичени се доводи у везу са неким од неријешених убистава у Источном Сарајеву, као и сарадњу са припадницима организованих криминалних група у региону, које су повезане са низом кривичних дјела –с аопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додаје  се да је притвор затражен због опасности од бјекства,  ометања истраге, прикривања  доказа или  утицаја на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично дјело или довршити започето.

О приједлогу ће одлучити  Суд БиХ, а на рочишту које ће  поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

Вукмировић је под именом Владан Пејушић  прошле године ухапшен у Новом Саду по међународној потјерници због сумње да је учествовао у убиству Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића у Источном Сарајеву, Пејушић је ухапшен на захтјев полиције Републике Српске, а лисице на руке стављене су му у стану његове сестре, код које је боравио у Новом Саду.

Према ранијим незваничним информацијама наводно је један од свједока сарадника откуцао  Пејушића и испричао да је он извршилац неких убистава.

Пејушићево име више пута је помињано у истрази против Дарка Елеза, коју Тужилаштво БиХ води због организованог криминала убистава Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, покушаја убистава Златана Ћука и Милоша Божовића, те три изнуде.

Елез је у Суду БиХ негирао учешће у тим злочинима, а у међувремену је закључио  споразум с тужилаштвом, на основу којег је осуђен на 15 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана