Запалио сијено и демолирао куће комшијама, па сјекиром и ножем насрнуо на полицајце

Небојша Томашевић
Запалио сијено и демолирао куће комшијама, па сјекиром и ножем насрнуо на полицајце

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је одређивање притвора за Љубомира Којића (27) из Рибника због сумње да је сјекиром и ножем напао полицајце. Осумњичен је и да је комшијама запалио сијено, полупао врата и прозоре на кућама, те им пријетио.

Како је саопштено из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, Којића терете за оштећење и одузимање туђе ствари, угрожавање сигурности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Осумњичени је у ноћи између 21. на 22. децембра у мјесту Доњи Врбљани код Рибника запалио сијена оштећених В.С. и В.В., а када су полицијски службеници изашли на лице мјеста напао их је сјекиром, ножем и шрафцигером, након чега је лишен слободе. Осим тога, на терет му се ставља да је 18. новембра   дошао до породичне куће оштећених К.Н. и К.Л., у Доњим Врбљанима те том приликом употребом физичке силе оштетио врата и прозоре на кући, те упутио озбиљне пријетње оштећенима - саопштило је тужилаштво.

Наводи се да је претресом помоћног објекта који користи осумњичени пронађен већи број метака.

Истакли су да је притвор Којићу предложен због бојазни од понављања кривичног дјела. Приједлог притвора упућен је Основном суду у Мркоњич Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана