Траже притварање малољетника због крађе и напада

Н.Т.
Траже притварање малољетника због крађе и напада

БАЊАЛУКА - Тужилац за малољетнике предложио је одређивање притвора петнаестогодишњаку осумњиченом да је провалио у један угоститељски објекат те повриједио Н.Ђ. у Бањалуци. Како је саопштено из бањалучког Окружног тужилаштва малољетника терете за тешку крађу и кривично дјело тјелесна повреда.

- Малољетни починилац је  од 24. јуна 2024.године до 08.октобра 2024. године,на подручју Бањалуке, уз помоћ физичке снаге и подесног алата вршио провале (угоститељски објекат и апарате за дјечије игре) те је том приликом отуђио новац – стоји у саопштењу.

Наводи се да малољетника терете да је 9. октобра у Гајевој улици у Бањалуци нанио тјелесну повреду оштећеном Н.Ђ. из Бања Луке.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће малољетни починилац поновити кривично дјело О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за малољетнике Основног суда у Бањалуци-стоји у саопштењу.

Раније из Полицијске управе у Бањалуци саопштено да је ухапшен малољетник због сумње да је у Гајевој улици заједно са малољетником из Сарајева претукао мушкарца у Бањалуци. Како су навели полицији је тај случај пријављен 9. октобра и у пријави је наведено  се у Бањалуци у улици Гајева налази повријеђено мушко лице. Истакли су да су предузимањем мјера и радњи полицијски службеници утврдили да су два малољетна лица, из Бањалуке и Сарајева, напала мушко лице које је задобило  повреде и којем је љекарска помоћ указана на Универзитетском – клиничком центру Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана