Трагедија у Хрватској: Експлозија у аутомобилу усмртила дијете

Индекс
Трагедија у Хрватској: Експлозија у аутомобилу усмртила дијете

На подручју Обровца јуче око 18 часова из досад неутврђеног разлога дошло је до експлозије у којој је погинуло дијете.

Двије жене колима Хитне медицинске помоћи превезене су у ОБ Задар на пружање даљње љекарске помоћи, али и један мушкарац.

Хрватски медији преносе да је ријеч о чешким држављанима.

Како је потврдила полиција, ипак не ради о експлозији мине заостале из рата, него о експлозији експлозивног средства које је било у аутомобилу у којем се налазила чешка породица. До експлозије је дошло када се породица због квара аутомобила зауставила на одмаралишту.

Огласила се полиција

"До сада проведеним криминалистичким истраживањем, сумња се како је до експлозије дошло услијед активирања за сада непознатог експлозивног средства које се претходно налазило у аутомобилу чешких регистарских ознака у власништву држављанина Чешке, а које се због квара зауставило на одмаралишту уз жупанијски пут ЖЦ-6025, на подручју мјеста Билишане. Утврђују се околности под којима се експлозивно средство нашло у возилу. На мјесту догађаја, усљед експлозије смртно је страдало дијете (9), док су двије женске особе старости од 49 и 34 године те једна мушка особа старости од 39-година, сви држављани Чешке, превезени у Општу болницу Задар ради пружања љекарске помоћи због задобијених повреда- саопштили су из полиције.

Обје женске особе задржане су на даљњем лијечењу, док је мушкарац након указане помоћи отпуштен на кућну његу.

Услијед експлозије, на аутомобилу чешких регистарских ознака настала су мања оштећења.

Увиђај је спроведен уз присутност замјеника Жупанијског државног тужилаштва у Задру који је наложио обдукцију над тијелом преминуле особе. Током јутра полицијски службеници настављају с провођењем увиђаја и криминалистичким истраживањем.

Полиција наставља с увиђајем и даљњег криминалистичког истраживања с циљем утврђивања свих околности настанка овог догађаја, саоштила је полиција.

Још се не зна тачно како је дошло до трагедије

Како је тачно дошло до трагедије, још се не зна, као ни што је експлозивна направа радила у аутомобилу с Чесима. Полиција засад није објавила ни о каквој се тачно направи ради.

Прва информација била је да се ради о мини заосталој из рата, међутим испоставило се да то ипак није случај.

Репортерка ХРТ-а јутрос јавила је како се из болнице сазнаје да су двије жене примљене на одјељење офталмологије и хирургије.

И ХАК је јутрос јавио да је због увиђаја и даље прекинут саобраћај на жупанијском путу ЖЦ6025 Билишане-Богатник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана