Трагедија у БиХ: Дјевојчица (16) преминула након вађења зуба

ГС
Трагедија у БиХ: Дјевојчица (16) преминула након вађења зуба

САРАЈЕВО - Дјевојчица (16) преминула је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву након што је довезена у тешком стању, усљед компликација насталих током стоматолошке интервенције у једној приватној клиници у Сарајеву.

Овај, нажалост не први трагичан догађај, шокирао је локалну заједницу и отворио питања о сигурности здравствене заштите у приватним здравственим установама.

Према информацијама којима располаже "Хајат", дјевојчица је са родитељима потражила помоћ због јаке зубобоље. Након што јој је извађен зуб, стање се нагло погоршало, а усљед упалног процеса развила се сепса. У веома тешком стању, хитно је превезена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Нажалост, дјевојчица је преминула.

Према сазнањима "Хајата" данас је завршена обдукција. Покренуте све су истражне радње.

Ова трагедија је поставила озбиљна питања о раду приватне клинике у којој је дјевојчица била примљена. Извори наводе да клиника уопште није лиценцирана за пружање стоматолошких услуга, што отвара дилеме о легалности и сигурности њихових пракси.

О цијелом случају обавијештено је Тужилаштво, које је покренуло истрагу како би утврдило околности које су довеле до овог трагичног исхода. Родитељи дјевојчице, у шоку и боли, траже правду и одговорност за смрт свог дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана