Трагедија у Бару: Страдала спашавајући братиће

ГС
Трагедија у Бару: Страдала спашавајући братиће

У неколико минута ватренe стихије која је захватила бараке испод Волујице, један човјек је изгубио двоје малољетне дјеце, рођену сестру и мајку.

Трагедија коју Бар не памти посљедњих деценија, догодила се око 5 сати ујутро у насељу гдје годинама живи око 40 особа ромске популације на маргини. Препуштени стихијама и недаћама.

Пећ на дрва која их је гријала у хладној фебруарској ноћи била је кобна по четири живота једне ромске породице јер је ватра букнула у просторији у којој се ложило, преноси РТЦГ. Из сна их је вјероватно у трену пробудио пожар. Врисци и јауци несрећне мајке и оца на чије очи страдају најближи. За неколико минута њих четворо: Б.К. (50), С.Б. (17), Џ.Б. (15) и А.Б. (11) утонуло је у вјечни сан.

Према сазнању Приморског портала на мјесту несреће кад је бараку, од лако запаљивог материјала, захватио пожар, тетка је покушала да спаси двоје братанића. На жалост није успјела. Спашавање су онемогућиле даске које су попадале испред улаза у собу у којој је била бака са двоје унучади. Са њима, заробљена у пожару страдала је и 17-тогодишњакиња.

Родитељи дјеце су били у другој просторији. Остали су немоћни. Сломљени од бола. Бараке су тотално изгорјеле. У пожару опекотине је задобила још једна особа чији идентитет за сада није познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана