Током викенда због алкохола кажњено 96 возача

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- На подручју Бањалуке и Кнежева полиција је током викенда контролисала 1.974 возача, од којих је 96 кажњено и искључено из саобраћаја због недозвољене количине алкохола у крви.

Из бањалучке Полицијске управе саопштено је да је од 96 санкционисаних возача код 47 утврђено од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, код 37 од 0,81 до 1,50 промила, а 11 возача је задржано у службеним просторијама до истрежњења јер су имали више од 1,5 промила алкохола у крви.

Због алкохола је санкционисан и један возач млађи од 21 године или са мање од три године возачког искуства, а евидентирано је и 10 осталих прекршаја.

Полицијска станица Лакташи током викенда је реализовала акцију са акцентом на техничку исправност возила у оквиру које су издата 24 прекршајна налога.

На ванредни технички преглед упућена су четири возила, а утврђена је техничка неисправност 16 возила, од којих 15 путничких и једно теретно.

На подручју општине Прњавор, у суботу, 17. јуна, од 14.00 до 22.00 часа реализована је акција појачане контроле возача мотоцикала, лаких мотоцикала и мопеда. Контролисано је 29 возача мотоцикала и лаких мотоцикала, 16 возача мопеда и два возача четвороцикла, а санкционисан један возач због управљања прије стицања права на управљање категоријом А и подкатегоријом А1.

Кажњена су два лица због управљања нерегистрованим мотоциклом и четворочкашем. Евидентирана су три прекршаја неношења заштитне кациге и два прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Бањалучка полиција ухапсила је и лице чији су иницијали В.Л. у Улици Стевана Мокрањца и уручила му прекршајни налог, јер је тестирањем утврђено да је позитивно на дрогу ТНС-10.

Полицијски службеници ухапсили су лице из Бањалуке чији су иницијали Н.Љ. јер је пијано управљало возилом прије права стицања. Ово лице је имало 1,03 промила алкохола у крви, а од њега је одузет аутомобил и надлежном суду ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је ово лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни од 1.110 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана