Током викенда у Бањалуци рација у 47 кафића, пронађена дрога

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Током викенда Полицијска управа Бањалука извршила је рацију у 47 кафића на подручју Бањалуке и том приликом је извршена контрола 440 особа, саопштено је из Полицијске управе Бањалука

"Приликом вршења рације у једном угоститељском код особе Д.С. из Бањалуке пронађен је и одузет 0,61 грам дроге 'кокаин'". Особа је ухапшена и подвргнута је испитивању на присуство дроге, којом приликом је утврђено присуство кокаина у организму. Д.С. је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога", наводи се у саопштењу.

Због злоупотребе опојних дрога, санкционисано је још пет особа, код којих је пронађено и одузето око 11 грама марихуане, двије мрвилице за опојну дрогу и 85 таблета "Леxилиум" и "Есрам" за које наведена лица нису посједовала медицинску документацију.

Код лица иницијала С.П. из Кнежева, пронађен је и одузет гасни пиштољ, те је исти санкционисан због почињеног прекршаја из Закона о оружју и муницији. 

Санкционисано је седам радника угоститељских објеката због почињеног прекршаја "Послуживање алкохолом" из Закона о јавном реду и миру.

Такође, санкционисано је седам лица због почињеног прекршаја "Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица  у вршењу јавних функција" из члана 24 Закона о јавном реду и миру, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана