Током четири дана контроле 87 прекршаја возача електричних тротинета

Срна
Током четири дана контроле 87 прекршаја возача електричних тротинета

БЕОГРАД- Током прва четири дана контроле возача електричних тротинета у Србији полиција је утврдила 87 прекршаја, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Од укупног броја контролисаних возача, 34 нису носила заштитну бициклистичку кацигу, 30 није имало идентификациону наљепницу на електричном тротинету, а 18 није носило рефлектујући прслук на путу.

Двоје возача превозило је друга лица на тротинету, а двоје се кретало путем иако је била доступна бициклистичка стаза, док је један возач управљао тротинетом са 0,66 промила алкохола у крви.

Од укупног броја прекршаја, највише их је, и то 23, учињено на подручју Полицијске управе за град Београд, затим у Јагодини 10 и у још 13 градова широм Србије.

Према новим правилима у Србији, у саобраћају могу учествовати искључиво електрични тротинети који имају постављену идентификациону наљепницу, возачи ових возила морају да носе на глави закопчану заштитну бициклистичку кацигу, а управљање овим возилом није дозвољено млађима од 14 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана