Током акције у Бањалуци, пронађена дрога и новац

Н.Т.
Током акције у Бањалуци, пронађена дрога и новац

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру велике акције на сузбијању продаје наркотицима јутрос претресла кућу у насељу Лауш коју користи особа од раније позната по кривичним дјелима, сазнаје „Глас Српске“

„Гласу Српске“ је потврђено да је ухапшено више особа те да су у току претреси на више локација. 

- Када сам кренуо на посао било је више полицајаца са фантомкама и аутоматским оружјем. Претресли су кућу комшије, не знам шта су радили - рекао је један Бањалучанин не желећи да се представи.

Према незваничним информацијама акција је започела рано јутрос и на мети су особе познате по шверцу дрогом и другим кривичним дјелима. 

Како "Глас" сазнаје већина обухваћених акцијом су познати од раније по кривичним дјелима, а међу ухапшеним је Александар Милетић и Борис Грујић, од раније познати полицији.

У јутрошњој акцији је управо била претресена Грујићева кућа на Лаушу.

Грујић је у фебруару ове године хапшен у акцији „Маркет“ када је заплијењен килограм кокаина у вриједности од 40.000 евра.

За тај случај Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против држављанина Словеније Митје Контича, Бориса Грујића и још четири особе.

У Полицијској управи Бањалука су истакли да ће више информација о овој акцији имати по окончању претреса и других ативности. Нису могли да износе детаље.

Александар  Милетић је јуну ове године неправоснажно осуђен на четири и по године затвора због покушаја убиства Синише Благојевића, војника Оружаних снага БиХ коме је на свадби забио нож у око!

Истрагом је обухваћен и његов брат Анђело Милетић, који се налази у Србији, преноси АТВ.

.И он је оптужен за учешће у премлаћивању војника на свадби, али је током суђења напрасно престао да долази на рочишта и за њим је расписана потјерница.

Иначе, Анђело је крајем прошле године осуђен на годину дана затвора због премлаћивања угоститеља Душка Бркића Гере у септембру 2017. године у Бањалуци. Казна му је замијењена за новчану у износу од 18.000 КМ.

У оквиру ове акције недавно је бањалучка полиција заплијенила 1.100 грама кокаина вриједности око 65.000 евра, а тада је ухапшен С.К. који се налази у притвору. Дрога је пронађена сакривена у бункеру испод мјењача у његовом аутомобилу „ауди“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана