Током акције „Пилот“ заплијењено више од три килограма дроге, троје од седам ухапшених иду пред тужиоца

Н.Т.
Током акције „Пилот“ заплијењено више од три килограма дроге, троје од седам ухапшених иду пред тужиоца

ШАМАЦ - Три особе које су ухапшене у акцији „Пилот“ због сумње да су шверцовале наркотике и бавиле се зеленашењем предате су Окружном јавном тужилаштву у Добоју, док су четири пуштене да се бране са слободе, потврђено је у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА).

- Осумњиченима се на терет ставља неовлашћена производња и промет опојних дрога и зеленаштво. Против свих седам особа биће поднесен изјештај тужилаштву за кривична дјела која су починили - рекли су у СИПА.

Акцију „Пилот“ СИПА је спровела јуче, а том приликом претресено је 14 локација на подручју Шамца, Модриче, Оџака и Пелагићева и заплијењени су дрога, новац и оружје.

-  Приликом претреса је откривено и привремено одузето три килограма и 600 грама марихуане, 55 грама  кокаина, око 10.000 КМ. Нађене су и одузете двије пушке, три ручне бомбе, 454 комада муниције, осам мобилних телефона као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку - наводи се у саопштењу СИПА.

Претреси су обављени по налогу Окружног суда у Добоју  и под надзором поступајућег тужиоца Окружног  тужилаштва Добој, уз помоћ службеника Министарстава унутрашњих послова РС, Посавског кантона и Граничне полиције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана