Тежа повреда дужности: Крим инспектору отказ због мита

Н. Т.
Илустрација
Тежа повреда дужности: Крим инспектору отказ због мита

БАЊАЛУКА - Криминалистички инспектор из Бијељине Далибор Бошњаковић, који је оптужен за примање мита, добио је отказ у Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, потврђено је "Гласу Српске".

- Дисциплинска комисија Одјељења за првостепени дисциплински поступак МУП-а Српске окончала је првостепени дисциплински поступак против полицијског службеника Д.Б.. Изречена му је дисциплинска мјера прекид радног односа због теже повреде радне дужности злоупотреба или прекорачење овлашћења и понашање у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства - саопштено је из МУП-а РС.

Против Бошњаковића оптужницу је подигло Републичко тужилаштво које га терети за примање мита од 10.000 КМ.

Према оптужници, Бошњаковићу се на терет ставља да је застрашивао жртву из кривичног дјела које је истраживао Ж. Д. и од њега тражио 40.000 КМ како би га заштитио од "моћног човјека".

- Бошњаковић је 22. децембра 2021. године телефоном позвао Ж. Д., кога је познавао као оштећеног из истраге која је вођена против М.Н. Након што су се састали Бошњаковић је представио Ж.Д. да му "моћан човјек" М.Н. угрожава живот и животе његове породице, што је код њега изазвало страх - наводи се у оптужници.

Додаје се да је инспектор потом захтијевао 40.000 КМ како би заштитио Ж.Д. и његову породицу.

- Оптужени је 23. децембра примио мито у износу од 10.000 КМ. Потом је у јануару и фебруару 2022. године у више наврата телефоном, али и у личним контактима од оштећеног захтијевао да му преда преостали износ од 30.000 КМ - наводи се у оптужници.

Бошњаковић је ухапшен у фебруару прошле године, када му је на приједлог тужилаштва одређен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана