Теслићки адвокат Константин Савић ослобођен оптужби

Н.Т.
Теслићки адвокат Константин Савић ослобођен оптужби

БАЊАЛУКА - Адвокат из Теслића Константин Савић у бањалучком Окружном суду ослобођен је оптужби да је ометао судију у обављању судијске дужности током увиђаја у парничном поступку у Теслићу сазнаје "Глас Српске".

Оптужница га је теретила за кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца. Према том документу, Савић је 23. новембра прошле године спријечио и омео судију Основног суда у Теслићу  у вршењу судијске дужности приликом обављања увиђаја на лицу мјеста, ради сметања посједа. 

Како је наведено у оптужници, Савић је дошао до предметне парцеле те је одбио да се удаљи када га је судија упозорила да не може да буде пристуан јер је у истом предмету предложен за свједока.

- Савић је тада  изјавио да ће се удаљити под принудом ако тако судија наложи и да се налази на приватном посједу и да не треба да се удаљи због тога што је овлаштеник Е. С. Казао је  да не жели да суд нарушава приватни посјед и власништво,  а затим  након што је поступајућа судија присутном вјештаку из Бањелуке наложила да приступи радњи вјештачења, није дозволио да вјештак изврши наведену радњу доказивања - стоји у оптужници.

Додаје се да је Савић одбио да се  помјери како би вјештак могао да обави посао те је  изјавио да не дозвољава да суд као и вјештак нити било које друго лице приступе на  парцелу ради провођења вјештачења.

Савић је, како се наводи у оптужници, изјавио да не дозвољава са власничко-правног становишта да се приступи на предметну парцелу ради премјеравања од стране вјештака, на који начин је и спријечио и омео поступајућег судију у  вршењу судијске дужности.  

Како сазнајемо Савића су у судском поступку бранили отац и брат који су такоше адвокати. Он је постао познат 2016. године када се кандидовао за  начелника Општине Теслиић и када је током предизборне кампање  обећао да ће отпустити сву администрацију која је страначки запослена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана