Теслићани осумњичени да су оштетили здравствену установу за скоро 150.000 КМ

Срна
Теслићани осумњичени да су оштетили здравствену установу за скоро 150.000 КМ

ДОБОЈ - Полицијска управа Добој је добојском Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештај против четири особе из Теслића, које су осумњичене да су оштетила једну здравствену установу из Теслића за 147.426 КМ, саопштено је из ове управе.

М.К. осумњичен је за злоупотребу положаја, а И.О, С.Ј. и В.В. за злоупотребу у поступку јавне набавке.

М.К. је, осумњичен да је, као одговорно лице здравствене установе, супротно Закону о јавним набавкама, доносио одлуке о покретању поступка јавних набавки и потписао уговоре о извођењу радова, иако нису били предвиђени планом јавних набавки, вршио дијељење предметних набавки, иако представљају једну цјелину, те приликом набавке санитетског возила у тендерској документацији није била предвиђена авансна уплата од 30 одсто, а што је дефинисано уговором о набавци.

За И.О, као предсједника комисије за јавне набавке и С.Ј. и В.В, у својству чланова тог тијела, постоји основ сумње да су, у намјери да утичу на доношење одлука ове здравствене установе, одговорном лицу давали препоруке са којим ће привредним друштвом бити закључен уговор о извођењу радова и набавци робе.

- Ова лица су наведеним радњама причинила материјалну штету здравственој установи из Теслића у износу од 147.426,71 КМ, а за исти износ су прибавили корист за више привредних друштава са којима су закључени уговори о набавци -наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана