Тешке саобраћајне несреће на путевима БиХ: Возач и моториста погинули, бициклиста повријеђен

Сања Амиџић, Милан Вујић
Тешке саобраћајне несреће на путевима БиХ: Возач и моториста погинули, бициклиста повријеђен

Бањалука - Возач "голфа" Селмедин Халиловић (27) из Кладња и мотоциклиста Кристијан Паљуца (38) из Славонског Брода погинули су, док је бициклиста Душанка Стојчевић (60) из Ламинаца тешко повријеђена у одвојеним саобраћајним несрећама које су се у посљедња два дана догодиле на подручју Власенице, Ливна и Градишке.

Халиловић је страдао у ноћи између недјеље и понедјељка када је управљајући "голфом" слетио с пута у мјесту Драгасевац код Власенице. Аутомобил су у каналу јуче ујутро примијетили мјештани, о чему су одмах обавијестили полицију. По изласку на лице мјеста у смрсканом возилу пронађено је тијело младића.

У Полицијској управи Зворник рекли су да је ова саобраћајна несрећа пријављена у 7.25 часова.

- Узрок ове саобраћајке биће познат након полицијске истраге. О овом случају полиција је обавијестила Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву - казали су у полицији.

Према непотврђеним информацијама, младић је кобне ноћи наводно ишао кући из шумарије гдје је радио.

Само дан раније сличне судбине био је и Паљуца, који се управљајући мотоциклом "ђилера" сударио са аутобусом на превоју Борова глава код Ливна. Несрећа се догодила у недјељу у поподневним часовима, а мотоциклиста је од задобијених повреда преминуо у ливањској болници. Његово тијело је послато на обдукцију ради утврђивања узрока смрти. Према незваничним информацијама, Паљуца је у једном завоју изгубио контролу над двоточкашем, усљед чега је прешао у супротну траку и ударио у аутобус, за чијим воланом је био Е. З. (49) из Калесије.

Страдали Паљуца је 2009. године избјегао смрт, када је на његов "ауди А6" налетио пијани возач "хонде" из Загреба код мјеста Драгалић у Хрватској. Пошто је удар био у лијеву страну "аудија", Паљуца је тада причао "да је за длаку избјегао смрт".

Осим ове двије саобраћајне несреће, јуче ујутро у судару "аудија А8" којим је управљао Драган Панић из Котор Вароша и "шкоде суперб" за чијим воланом је био Дејан Шакић из Горњи Карајзоваца, у Брестовчини код Градишке повријеђена је бициклисткиња која се у тренутку саобраћајке задесила у близини. Према причама очевидаца, несрећну жену је ударила "шкода" која је током претицања ударила у "ауди", а затим се од силине удара одбила и покупила бициклисту на другој страни пута. Аутомобил се послије тога преврнуо на кров.

Повријеђеној жени љекарска помоћ је указана у Дому здравља Градишка, одакле је на даље лијечење превезена у бањалучку болницу. У овој здравственој установи, наводећи иницијале, јуче су потврдили да пацијенткиња Д. С. има прелом вилице, потрес мозга и огреботине по лицу.

"Голфом" покосио жену

Против Н. Т. из Пала полиција ће поднијети извјештај надлежном тужилаштву након што је у 9. јуна управљајући "голфом" у близини бензинске пумпе у мјесту Подграб код Пала ударио пјешака Д. С. и побјегао. Брзом интервенцијом полиције возач је идентификован и ухапшен. Полиција га терети за угрожавање јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана