Теретни воз налетио на "голф" на прелазу, тешко повријеђена жена

Небојша Томашевић
Теретни воз налетио на "голф" на прелазу, тешко повријеђена жена

МОДРИЧА – Возач „голфа“ Смиљка М. (48) тешко је повријеђена када је на пружном прелазу "Брђани" код Модриче њен аутомобил ударио теретни воз, потврђено је "Гласу Српске".

Незванично сазнајемо да је она "голфом"  излетјела пред воз не зауставивши се пред прелазом.

- Машиновођа је свирао и кочио али није могао да избјегне судар. У возилу је била и кћерка повријеђене жене, али на срећу она је прошла без повреда-рекао је извор "Гласа Српске".

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале повријеђене, саопштила је да се несрећа десила јуче око 20.45 часова

 - И саобраћајној незгоди  је учествовало лице  С.М. из Модриче, које је упрвљало  аутомобилом "голф" и  Д.Т. из Добоја, које је управљало теретним возом „Жељезница Републике Српске“. У   незгоди је С.М. задобила тешке тјелесне повреде и након указане љекарске помоћи у Дому здравља Модрича превезена је у добојску болницу „Свети апостол Лука", а одатле у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци- наводи се у саопштењу.

Додаје се да су увиђај  обавили полицијски службеници Полицијске станице Модрича.

-Теретни воз налетио је на путничко возило на путном прелазу "Брђани" између Врањака и Копривне на подручју Модриче - саопштено је из "Жељезница Републике Српске".Из "Жељезница" су навели да је теретни воз саобраћао из Шамца ка Добоју и да се удес догодио синоћ у 20.46 часова.

-Машиновођа је увидевши возило на путном прелазу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али се нажалост удес није могао избјећи - наводи се у саопштењу.

На лице мјеста су одмах изашле надлежне службе Хитне помоћи и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисија за ванредне догађаје "Жељезница".

"Жељезнице" у саопштењу напомињу да је путни прелаз "Брђани" осигуран саобраћајном знаковима на путу, "Андрејевим крстом" и троуглом прегледности.

Из "Жељезница" поново апелују да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана